Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Rožňavskí vlci

 14.02.2023
športový klub
Rožňavskí vlci
Názov klubu: Rožňavskí vlci

Sídlo: Kyjevská 13, 048 01  Rožňava

Predseda klubu: Ľuboslav Sýkora

Podpredsedníčka klubu: Kristína Sýkorová

IČO: 54725054  

Dátum registrácie: 03.08.2022

Tréneri: Ľuboslav Sýkora, Patrik Ištók, Beáta Helmeczy, Ladislav Korcsmáros

Kontakt: t.č. 0905 326 508, t.č. 0917 686 036 facebook – Rožňavskí Vlci

Veková kategória : chlapci  /prípravka aj dievčatá/ od 6 – 14 rokov
 
Športový klub Rožňavskí vlci je nový a moderný klub pre mladých basketbalistov, ktorý vznikol v auguste 2022. Niektorí chlapci už vo veku 3 rokov začínali všeobecnou športovou prípravou v klube Loptoši Rožňava. Ale ako rástli a bolo im časom „trápne“ hrať v „detských“ dresoch, tak sme sa rozhodli, že im vymyslíme nový názov, na ktorý by boli hrdí. Trochu sme nazreli do NBA a tam sme zistili, že by sme sa mohli zamerať aj na zviera. A tak sme prišli k vlkovi. Prečo práve vlk? Vlk je charakteristický aj pre oblasť Gemera. Väčšinou je svorkách a tam sa mu aj darí. Uznáva hierarchiu, má v sebe bojovnosť, nezávislosť a taktiku boja. Veríme, že chlapci sú na naše nové logo hrdí a  vlk im dodá silu v zápasoch.

Chlapci majú zápasy štyrikrát týždenne, tri v Športovej hale v Rožňave a jeden v telocvični na ZŠ Zlatá. Momentálne hrajú žiacku 1. ligu U14. Keďže sa naše rady rozšírili o ďalších hráčov, plánujeme od septembra 2023 rozdeliť „vlkov“ na dve skupiny. Ročníky 2009 a 2010 budú hrať v kategórii U15 a ročníky 2011 a 2012 budú hrať v kategórii U13. Od septembra plánujeme z klubu Loptošov presunúť našich prípravkárov – „vĺčatá“ práve k vlkom.  Naši najmenší by už mali od septembra 2023 začať hrať Mikroligu U10. Momentálne sa aj oni začali pripravovať na zápasy.

V auguste plánujeme pre tieto kategórie letný camp v Rožňave, ktorý bude samozrejme zameraný na zlepšenie technickej úrovne hráčov. Pracujeme na tom, aby sme doniesli aj nejaké basketbalové osobnosti, trénerov, ktorí by ho oživili. Po týždni intenzívnej prípravy, začíname s letnou prípravou, ktorú striedame s kondičným tréningom v parku a basketbalovým tréningom v telocvični.
 
V našom klube si veľmi zakladáme na fairplay a disciplíne. Snažíme sa o to, aby chlapci a v mladšej kategórii aj dievčatá, zmysluplne trávili voľný čas. Pri športovaní sa zároveň posilňuje imunita, či už fyzická alebo psychická, ktorá je v dnešnej dobe neopomenuteľná. Zároveň chlapci nadviažu priateľstvá, ktoré vydržia veľakrát celý život.
 
Našim cieľom je udržať pri basketbale čo najviac hráčov, aspoň do dospelosti. Samozrejme by sme boli radi, keby sa vytvorila základňa z našich odchovancov pre mužskú kategóriu, ale to je ešte ďaleká budúcnosť. Ako aj iné kluby na Slovensku, bojujeme s rôznymi finančnými, organizačnými problémami, ale snažíme sa. Všetko prijímame s pokorou a sme radi, že sme do tohto krásneho športu mohli zasvätiť ďalšiu generáciu.
 
 
 

© Mesto Rožňava, 14. 2. 2023, Erika Švedová Odbor školstva, kultúry, mládeže a športu , Mestský úrad Rožňava