Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Loptoši Rožňava

 14.02.2023
športový klub
Loptoši Rožňava
Názov klubu: Loptoši Rožňava

Sídlo: Kyjevská 13, 048 01  Rožňava

Prezidentka klubu :  Kristína Sýkorová

Manager klubu: Ľuboslav Sýkora

IČO: 35530189

Dátum registrácie:  14. júna 1996

Tréneri: Jozef Ďurán Bašták, Dušan Litvanyi

Kontakt : t.č. 0905 326 508, t.č. 0917 686 036 facebook – Loptoši Rožňava
 
Veková kategória :  3 - 6 rokov /dievčatá a chlapci/
 
V roku 1996 vzniklo občianske združenie Basketbalový klub veteránov Rožňava, ktorý prevzalo v roku 2011 súčasné vedenie a premenovalo ho na Loptoši Rožňava. Na rozdiel od pôvodného zamerania klubu, my sme sa začali venovať najmenším deťom, ktoré v Rožňave nemali žiadne športové vyžitie. Občianske združenie je zároveň „mladším bratom“ novovzniknutých Rožňavských vlkov.
 
Momentálne máme 25 detí, ktoré majú tréningy dvakrát do týždňa. Deti sa venujú všeobecnej športovej príprave pod dohľadom dvoch trénerov, ktorí sa snažia urobiť každý tréning zaujímavý. Tréningy sú robené hravou formou, deti sa na nich zabavia, ale hlavne sa vybehajú. Dávame však  veľký dôraz aj na disciplínu a dôslednosť.
 
V zime organizujeme kurz  korčuľovania na zimnom štadióne, kurz plávania v Detskom centre v Rožňave a kurz lezenia na lezeckej stene opäť pod dohľadom skúsených trénerov.
 
Okrem športovej činnosti sa snažíme našim loptošom spríjemniť chvíle aj na Deň detí a Mikuláša.  Medzi loptošmi sú to veľmi obľúbené akcie, nakoľko sa poriadne na nich vybláznia.
 
Od septembra  plánujeme rozdeliť loptošov na dve skupiny a to podľa veku 3 - 4 ročné a 5 - 6 ročné, ale len v prípade, že nájdeme nových trénerov, ktorí by prevzali jednu skupinu.
 
Naše motto:     
Loptoši sú tí, ktorí stoja pri sebe.
Loptoši sú tí, ktorí sa nevzdávajú.
Loptoši sú tí, ktorí víťazia.
 
 

© Mesto Rožňava, 14. 2. 2023, Erika Švedová Odbor školstva, kultúry, mládeže a športu , Mestský úrad Rožňava