Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

ACTORES Marec 2024

 29.02.2024
ACTORES Marec 2024

plagat

Milí diváci.

Tešíme sa, že nám neustále zachovávate vašu priazeň.

Opäť vám prinášame bohatú nádielku programov.

Veríme, že si z nej vyberiete.


Bližšie informácie o programe

nájdete aj na

www.actores.sk

TU SÚ NAŠE TIPY PRE VÁS:

MAREC 2024

01.03.2024 - 19.00 hod.
Thália Košice
AJLAVJÚ
 
V bláznivé tempo diktujúcej hre sa v dvadsiatich scénach stretávame s rôznymi ľuďmi, ktorí nechcú nič iné, len sa s niekým dať dokopy a nejakým spôsobom prežiť úspech či neúspech. Každý chce byť šťastný, ale nikto neohrozuje svoje šťastie viac ako sami seba.
V podstate možno tento muzikál považovať za akúsi odľahčenú encyklopédiu vzťahov, po zohľadnení najrozmanitejších typov randenia, predstavuje aj variácie spolužitia a popri absurdnosti zoznamovania môžeme čeliť najrozličnejším druhom lásky.
 
Vstupné: 15 € (predaj len v ZO Csemadok Rožňava)

 

03.03.2024 - 15.00 hod.
Potulné dividlo J&T
MAŤKO A BLÁZNI
 
Bol Vám raz jeden Maťko. Hlúpy síce nebol, ale lenivý ako voš. Celé dni na peci ležal a jedol buchty, čo mu v tej peci mamka napiekla. Až raz...
Na motívy rozprávky Pavla Dobšinského Múdry Maťko a blázni napísal a pesničky zložil Tomáš Pohorelec.
Potulné dividlo J+T prináša rozprávku o tom, že človek má hlavu a v hlave rozum, ktorý treba používať. Ono je to síce energeticky náročné, ale nebolí to.
Účinkujú: Juraj Haviar a Tomáš Pohorelec
 
Vstupné: 6 €
 

 

07.03.2024 - 19.00 hod.
Divadlo Actores Rožňava
ŠKVRNY NA SLNKU
 
Oslávte s nami MDŽ !
 
Hra odhalí čo všetko sa môže udiať v malej mestskej garsónke, počas jednej daždivej noci. Štvorica hercov, dva ukradnuté kufre a množstvo nevypovedaných tajomstiev, ktoré mali zostať skryté za bránami minulosti. Je Gogo naozaj len obyčajným zlodejom? Stala sa Tereza iba obeťou zločinu? Potvrdí vyšetrovateľ svoju bizarnú metódu? A kto je vlastne pán Róbert?.
Hrajú: Róbert Kobezda, Attila Bocsárszky, Simona Kaščáková a Dominik Dupľák
 
Vstupné: 8 € (s kartou Rožňavčan 4 €)
 
Vstupenky 1+1 Zdarma (len pri kúpe v pokladni divadla)
 

 

13.03.2024 - 19.00 hod.
LET číslo 124
 
komédia
Divadelná fraška o lepších, či skôr zatratených zajtrajškoch vo nás prebudí dlho potlačovanú pachuť k červeným gombíkom a tiež usporiada naše turbulenciou rozkolísané názory. Na palube lietadla sa bude podávať jemný dvojzmysel aj hrubozrnná kaša divadelnej satiry. Pozor! Pred náložou kvalitného humoru nás záchranné vesty sťažka ochránia. Držte si preto klobúky, chystajte padáky. Budeme padať z výšky 10 000 metrov až na samé sarkastické dno, kde sa opäť odrazíme do nadmorských výšin osvietených bystrým zmyslom pre recesiu aj múdro. Letom nás bude sprevádzať dôvtipná a kvapku nezbedná palubná posádka, Lujza Garajová-Schrameková, Dominika Richterová, Juraj “Šoko” Tabaček a Peter Sklár.
Koniec hlásenia.
 
Vstupné: 19 €
 

 

17.03.2024 - 15.00 hod.
 
Divadlo Ramagu
 
BAČOV POMOCNÍK
 
Hra na motívy príbehov z knihy – Goralské rozprávky z Malej Frankovej (J. Lach). Bača Pieter zoberie do služby pomocníka, ktorý za službu výplatu nepýta a dokonca ani jesť nechce. Na salaši sa však od jeho príchodu začnú diať čudné veci. Bača má plné ruky práce a nemá čas na daromnosti! Preto musím záhady na salaši čím skôr rozlúštiť.
Hrajú: Zdenko Dudžák, Lukáš Marhefka
 
Vstupné: 6 €
 

 
27.03.2024 - 17.00 hod.
JAN KRAUS
One man show
 
Javisková talkshow Jana Krausa ponúka divákom jedinečnú možnosť spoznať tohto moderátora, herca, autora a spisovateľa tak, ako ho z TV obrazovky, filmového plátna, či novín nikdy nespoznáte. V tomto predstavení budete mať možnosť prvýkrát vidieť Jana Krausa aj ako stand-up komika. Počas večera sa divákom naskytne jedinečná možnosť položiť tomuto ostrieľanému moderátorovi ľubovoľné otázky.
 
Hudobný hosť: Ivana Regešová
 
Vstupné: 22 €
 

 

27.03.2024 - 19.30 hod.
JAN KRAUS
One man show
 
Javisková talkshow Jana Krausa ponúka divákom jedinečnú možnosť spoznať tohto moderátora, herca, autora a spisovateľa tak, ako ho z TV obrazovky, filmového plátna, či novín nikdy nespoznáte. V tomto predstavení budete mať možnosť prvýkrát vidieť Jana Krausa aj ako stand-up komika. Počas večera sa divákom naskytne jedinečná možnosť položiť tomuto ostrieľanému moderátorovi ľubovoľné otázky
.
Hudobný hosť: Ivana Regešová
 
Vstupné: 22 € - VYPREDANÉ

 
PRIPRAVUJEME:
 
02.04.2024 - 19.00 hod.
40 HORE DOLE
 
Juraj Šoko Tabaček a Gabo Žifčák
Jedinečné spojenie dvoch komikov a ich dvoch svetov.
Gabo Žifčák + Juraj "Šoko" Tabaček vo vlastnej šou
 
Vstupné: 15 €
 

 

07.04.2024 - 15.00 hod.
Bábkové divadlo Košice
STATOČNÝ CÍNOVÝ VOJAČIK
 
Jedna z najznámejších rozprávok Hansa Christiana Andersena a Bábkové divadlo v Košiciach ju uvádza vo verzii režiséra Petra Palika.
Hovorí o tom, ako malý chlapec dostal darček v podobe sady 25 cínových vojačikov. Všetci sú rovnakí, až na jedného. Má totiž jednu nohu kratšiu. Vojačik sa dostane do detskej izby a tam zbadá papierovú baletku, ktorá tancuje na jednej nohe – a zamiluje sa do nej.
Účinkujú: Jana Bartošová, Kristína Medvecká Heretiková, Erika Orgován Molnárová, Peter Creek Orgován, Lukáš Takáč
 
Vstupné: 8 €
 

 

10.04.2024 - 18.00 hod.
Divadlo ASTORKA KORZO ´90
ČUDNÉ POPOLUDNIE DR. ZVONKA BURKEHO
 
Jedna z najlepších a najúspešnejších komédií v moderných dejinách česko-slovenského divadla.
Dr. Burke, podnájomník u pani Útechovej, je k svojej izbičke, kde žije dlhé roky, veľmi pripútaný. Pani Útechová sa však rozhodne zmluvu s Burkem zrušiť, pretože ide vydávať svoju dcéru Svetlanu a potrebuje viac priestoru pre nádejného zaťa. Burke si ale nevie predstaviť, že by Útechovcov opustil a bráni sa odchodu zubami-nechtami, čím spúšťa sled komických javov, absurdných stavov postáv a groteskných gagov. Vtipné výstupy ústia až do nečakaného, „úspešného konca zamotanej situácie“...
Upozornenie: V divadelnej inscenácii Čudné popoludnie Dr. Zvonka Burkeho sa na scéne FAJČÍ a používajú sa EXPRESÍVNE VÝRAZY.
 
Predstavenie nie je vhodné pre mládež do 15 rokov.
 
Čaká vás vynikajúca zábava a jedinečné herecké výkony.
 
Hrajú : Marián Miezga, Zuzana Konečná/Szidi Tobias, Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Robo Jakab
 
Vstupné: 25 €
 

 

30.06.2024 - 15.00 hod.
1. LETNÝ GEMER FEST
 
futbalový štadión v Rožňave
 
Prvý letný gemerský festival GemerFest 2024 bude celodenným podujatím rozdeleným na dve časti, vstupenky je potrebné zakúpiť na každú časť samostatne.
Prvú časť bude tvoriť rodinný program najmä pre deti. V programe, ktorý bude prebiehať od 9.30-17.30 hod. vystúpia: Miro Jaroš, Paci Pac, Divadlo Cililling s rozprávočkou, Kúzelník WOLF a Sranda banda show, Ujo Ľubo so svojou minidisko a ďalší účinkujúci, ktorých budeme priebežne zverejňovať.
V rámci druhej časti festivalu vás svojim koncertom zabavia populárne interpretky SIMA a Dominika Mirgová.
Pozor, cena vstupeniek sa bude od 1.marca 2024 zvyšovať!!!
Na rodinný program je vstup pre dieťa do jedného roka s preukázaním veku kartičkou poistenca a občianskym preukazom rodiča – zadarmo.
 
Denný rodinný program: od 9.30 – 17.30 – vstupné: 20 €
 
Večerný program: 19.00 hod. – vstupné: 20 €
 

 
Viac na
 

vstupenky si môžete zakúpiť aj cez: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/divadlo-actores/
 
Rezervácie vstupeniek cez FB ACTORES SLOVAKIA
alebo na t.č. 0917 676223
Pokladňa otvorená : UTOROK a PIATOK  11.00 – 15.00hod.
 
   
 Mestské divadlo ACTORES Rožňava
Šafárikova 20
04801 Rožňava
058/7329623
0917 676223
actores@actores.sk
www.actores.sk
 
 

© Mesto Rožňava, 29. 2.  2024 Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta