Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Biela pastelka

 06.09.2022
Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka pomoci nás všetkých zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím
Biela pastelka

plagat

Biela pastelka  je verejná zbierka, ktorá aj vďaka pomoci nás všetkých zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.
V Rožňave sa bude verejná zbierka organizovať dňa 23. 9. 2022 aj na verejných priestranstvách mesta do prenosných pokladničiek, pod registrovaným číslom verejnej zbierky 000-2021-038830.

Ambasádormi zbierky sú moderátorka Adela Vinczeová, komik a influencer Fero Joke a herec SND Robo Roth, ktorý je zároveň „hlasom“ zbierky.

 

 


© Mesto Rožňava, 6. 9. 2022, Erika Švedová, Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu , Mestský úrad Rožňava