Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Objavte krásu Zemplína: Poplenérová výstava obrazov a fotografií v Rožňave

 18.04.2024
Objavte krásu Zemplína: Poplenérová výstava obrazov a fotografií v Rožňave

plagat zemplin

V Dome tradičnej kultúry Gemera na Betliarskej 8 v Rožňave sa od 22. apríla do 31. mája 2024 uskutoční výstava obrazov a fotografií z medzinárodného plenéra vizuálneho umenia. Organizátorom je Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, v spolupráci s Centrom kultúry košického kraja.
 
„Prezentovaných bude vyše tridsať výtvarných a fotografických diel, ktoré zachytávajú rôzne aspekty Zemplína – od jeho malebného vidieka a krajiny, až po jeho bohatú históriu a kultúru. Návštevníci si tak budú môcť vychutnať estetický zážitok a zároveň sa dozvedieť viac o tomto čarovnom regióne Košického kraja,“ informovala Helena Novotná, riaditeľka Gemerského osvetového strediska.
 
Plenér organizovalo Centrum kultúry Košického kraja na Zemplínskej Šírave v októbri minulého roka a jeho výsledkom je putovná výstava „NA ZEMPLÍNE“. Jej cieľom je podporiť talentovaných a kreatívnych umelcov a návštevníkom ponúknuť jedinečnú príležitosť spoznať krásu tohto regiónu očami talentovaných umelcov nielen z Košického kraja, ale aj z Poľska či Rumunska. Medzi vystavujúcimi umelcami je aj Martina Belányiová zo Štítnika, ktorá na plenéri zastupovala Gemer.
 
Výstava bude prístupná v pracovných dňoch od 9:00 do 15:00. Vstup je voľný.
 
Info: A. Kleinová, kleinova@gos.sk, 0905 919 431

Aktuálne informácie zo života Gemerského osvetového strediska sledujte na stránke www.gos.sk a na sociálnych sieťach, ktoré nájdete jednoducho ako @gos.roznava.

 

 


© Mesto Rožňava, 18. 4. 2024  Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta