Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Gýč v umení

 03.04.2024
Gýč v umení

plagat

Gýč v umení
prednáška

Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravilo pre priaznivcov výtvarného umenia prednášku pod názvom Gýč v umení. Uskutoční sa v Dome tradičnej kultúry umenia v piatok 5. apríla 2024 o 16:30.

Prednáška je vzdelávacou aktivitou v rámci regionálneho kola 61. ročníka celoštátnej postupovej súťaže a výstavy neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum, ktorej hlavným garantom je Národné osvetové centrum v Bratislave. Je určená neprofesionálnym výtvarníkom a všetkým záujemcom o výtvarné umenie s cieľom budovania komunity a ďalšieho rozvoja a podpory talentovaných tvorcov v regióne.

Podľa pedagogičky, výtvarníčky, predsedníčky poroty a autorky prednášky PaedDr. Gabriely Görgeyovej „je zaujímavé odsledovať pozitívne posuny výtvarníkov motivované odbornou hodnotiacou porotou, ale niektoré diela oslabujú prešľapy v kompozícii, farebnosti, pri použitých materiáloch a ich kombinácii.“ Zámerom prednášky je zabezpečiť umeleckoodborný rast tvorcov, ale tiež priblížiť návštevníkom rozdiel medzi umeleckým dielom a gýčom a vplývať tak na estetické vnímanie a vkus verejnosti.

Podujatie je zároveň finisážou a poslednou možnosťou vidieť výstavu regionálnej súťaže Výtvarné spektrum v Rožňave. Vstup je voľný. Viac informácií sa dozviete na telefónnom čísle 0905 919 431 alebo mailom na kleinova@gos.sk.
 
Aktuálne informácie zo života Gemerského osvetového strediska sledujte na našej stránke www.gos.sk a na našich sociálnych sieťach, ktoré nájdete jednoducho ako @gos.roznava.
 
 

© Mesto Rožňava, 3. 4. 2024  Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta