Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Nemáte čitateľský preukaz? Teraz je ten pravý čas získať ho

 22.04.2024
Nemáte čitateľský preukaz? Teraz je ten pravý čas získať ho

plagat den otvorených dveri kiznica

Nemáte čitateľský preukaz? Teraz je ten pravý čas získať ho
 
Župné dni s pestrým programom v knižnici

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, pripravila pre širokú verejnosť v rámci Župných dní 24.4.2024 Deň otvorených dverí.
 
Na návštevníkov čaká pestrý program pre všetky vekové kategórie. V daný deň si budú môcť návštevníci knižnice vypočuť komentovanú prehliadku Čaro Gemera.
 
Prezentácia Tajomstvá kníh záujemcov zavedie aj do dávnej minulosti. Prítomní budú mať možnosť sa oboznámiť s najvýznamnejším dielom o Gemerskej župe, ktoré vyšlo v 19.st., ako aj s históriou športu v Rožňave, či históriou populárnej hudbe v Rožňave a okolí.

V dopoludňajších i popoludňajších hodinách bude v centrálnej časti knižnice, kde sa požičiavajú knihy i periodiká, obsluhovať tajný hosť pod názvom Osobnosť v roli knihovníka.

Podujatie pre rodičov a ich malé ratolesti, známe pod názvom Drobci v knižnici, bude prebiehať v tradičnom čase od 16-tej hodiny.

Bolo by asi prehnané číslami vyjadriť všetky udalosti všedných dní. Ale pri dôležitýchrozhodnutiach je možné požiadať o radu numerologičku, ktorá sa zaoberá touto vedou. Zaujímavé objavovanie, kombinácie a hra s číslami, Mystika čísel, sa bude konať v popoludňajších hodinách v spoločenskej miestnosti.

Doplnkovým spestrením dňa bude autorská beseda so Zuzanou Kuglerovou Legendy a povesti, či poézia v podaní Silvii Hajdúovej.

„Máte radi čítanie kníh, ale bojujete s časom a možno aj s peňaženkou? Tak máte jedinečnú príležitosť. Počas celého dňa vám ponúkame členstvo v knižnici zdarma,“ informovala Iveta Kyselová, riaditeľka knižnice.
 
Pracovníci Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave srdečne pozývajú širokú verejnosť v rámci Župných dní 24.4.2024 na Deň otvorených dverí do exteriéru i interiéru. Veď, ako povedal Thomas Stearns Eliot „Samotná existencia knižníc je najlepším dôkazom toho, že ešte môžeme mať nádej pre budúcnosť človeka.“

Tatiana Bachňáková
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave
Kontakt : www.kniznica-rv.sk
E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk
Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava
Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17
 

© Mesto Rožňava, 22. 4. 2024  Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta