Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Ani na Veľkú noc nezostane stôl prázdny

 31.03.2022
V ťažkej životnej situácii sa koncom minulého roka, práve v čase pred Vianocami, ocitla matka so štyrmi maloletými deťmi. Jej príjem nepostačoval ani na pokrytie základných životných potrieb
Ani na Veľkú noc nezostane stôl prázdny

V ťažkej životnej situácii  sa koncom minulého roka, práve v čase pred Vianocami, ocitla matka so štyrmi maloletými deťmi. Jej príjem nepostačoval ani na pokrytie základných životných potrieb. Mesto Rožňava, prostredníctvom terénnych sociálnych pracovníkov mesta, sa snažilo čo najviac pomôcť tejto rodine. Napriek veľmi náročnej sociálnej a životnej situácii v ktorej sa rodina dlhodobo nachádza, všetky štyri deti dosahujú v škole vynikajúce výsledky, a to nielen v prospechu, ale aj v správaní a dochádzke. S využitím fundraisingu -  metódy, ktorou sa profesionálne získavajú finančné aj nefinančné zdroje, v spolupráci s portálom Dakujeme.sk sa podarilo terénnym sociálnym pracovníkom prostredníctvom programu VÚB banky - Dielňa splnených želaní zabezpečiť a potešiť všetky štyri deti vianočnými darčekmi.
 
V mesiaci december 2020 bola rodina zapojená aj do projektu Chlebodarca, prostredníctvom o. z.  BILLA ľuďom. V rámci 2. ročníka tohto projektu, ktorý podporuje ohrozené rodiny a rodiny v núdzi, rodina, ktorú navrhli terénni sociálni pracovníci mesta bola úspešná. Tesne pred Vianocami tak mohla matka nakúpiť prostredníctvom špeciálnej nákupnej karty BILLA s kreditom 300 € všetko potrebné už v predsviatočnom období a  vytvoriť pre svoje deti dôstojnú atmosféru radostných Vianoc. Na sviatočnom stole tak nechýbalo nič, čo k Vianociam bezpochyby patrí.
 
Keďže sa blížia Veľkonočné sviatky a stôl by počas nich nemal ostať prázdny, opäť sa terénnym sociálnym pracovníkom mesta podarilo získať pre rodinu podporu, a to v spolupráci s portálom Dakujeme.sk, prostredníctvom programu VÚB banky  -Veľkonočná nádej. 30. apríla 2021 si rodina prevzala potraviny v hodnote viac ako 70 €, ktoré jej venoval kolektív zamestnancov lučeneckej pobočky VÚB banky, a. s.
 
Pri odovzdávaní darčekov vždy najväčšie emócie prejavili najmä deti, ktoré sa tešili z každej maličkosti a spontánne prejavovali vďaku a obrovskú radosť. Nielen vianočné darčeky, ale aj potravinová veľkonočná pomoc potešila. Myslelo sa aj na deti, preto nechýbali ani rôzne sladkosti, koláče a džúsy.
 
 
 
PhDr. Marek Koltáš, PhD.
 
 


 

© Mesto Rožňava, 31. 3.  2021 Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta