Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Svet cez tisíce očí

 13.03.2024
Svet cez tisíce očí

plagat

Svet cez tisíce očí

Čítanie je dar


Svet kníh je nekonečným zdrojom rôznych informácií, inšpirácií a fantázie. Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, prostredníctvom projektu Svet cez tisíce očí, doplnila knižničný fond o 994 knižničných jednotiek. Cieľom bolo ponúknuť široký výber noviniek z rôznych oblastí, rôznych žánrov, pre všetky vekové kategórie.
 
„Prípravná fáza projektu bola v mesiacoch marec až jún 2023. Priebežne sa realizoval prieskum knižného trhu a záujem používateľov,“ povedala pracovníčka úseku doplňovania a spracovania knižničných fondov Tímea Bagačková Zollerová a dodala „nákup a spracovanie nových knižničných jednotiek prebiehal v mesiacoch júl 2023 až marec 2024“. Knižničné jednotky knižnica zakúpila od vydavateľstiev, online kníhkupectiev, a tiež od miestnych kníhkupectiev vo väčšine prípadov s výrazným rabatom. Každá kniha bola na titulnej strane označená pečiatkou s textom „Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia“. Nové tituly, ako i oznamy o finančnej podpore boli prezentované na sociálnych sieťach knižnice, na webovej stránke knižnice a v katalógu knižnice.
 
Čítanie má pre ľudstvo špecifické výhody v každom veku – od raného detstva až po starobu. Grant 10000,- € (spolufinancovanie 1179,16 €) z FPU pre Gemerskú knižnicu Pavla Dobšinského v Rožňave prispel k nákupu nových kníh pre všetky vekové kategórie. Čítaním si zlepšíme pamäť, písomný prejav, znížime stres, zlepšíme koncentráciu, posilníme sebavedomie, spomalíme priebeh zdravotných ťažkostí. A v neposlednom rade nezabúdajme, že je to skvelá forma relaxu.
 
 
Kontakt:
Tatiana Bachňáková
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave
Lipová 3, 048 01 Rožňava
www.kniznica-rv.sk, kniznica@kniznica-rv.sk
Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

© Mesto Rožňava, 13. 3.  2024 Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta