Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Turnaj priateľstva 2022 - boccia

 26.10.2022
BOCCIA patrí medzi netradičné športy, ktorý pomáha zažiť športové zážitky aj pre zdravotne znevýhodnených občanov. Turnaj priateľstva v hre BOCCIA sa aj v tomto roku uskutočnil v mesiaci júl. Každoročným organizátorom akcie bolo JASANIMA – občianske združenie Rožňava v spolupráci s JASANIMA – Domovom sociálnych služieb Rožňava
Turnaj priateľstva 2022 - boccia

BOCCIA patrí medzi netradičné športy, ktorý pomáha zažiť športové zážitky aj pre zdravotne znevýhodnených občanov. Turnaj priateľstva v hre BOCCIA sa aj v tomto roku uskutočnil v mesiaci júl.  Každoročným organizátorom akcie bolo JASANIMA – občianske združenie Rožňava v spolupráci s JASANIMA – Domovom sociálnych služieb Rožňava.  Turnaj sa uskutočnil za pomoci finančnej dotácie Mesta Rožňava. Šiesty ročník, sa pre opatrenia súvisiace so šírením infekčného ochorenia COVID-19, uskutočnil opäť s obmedzenou účasťou. Zápolenie sa odohralo na terase zariadenia JASANIMA – Domova sociálnych služieb za prísnych hygienických opatrení. Turnaja sa zúčastnili trojčlenné družstvá – klienti z JASANIMA – DSS, z organizačnej súčasti AMALIA – DSS v Rožňave a deti z Centra na podporu detí a rodiny Mlynky-Biele Vody. Súťaž prebiehala v priateľskom duchu s hudobným doprovodom. Súťažiacich povzbudzovali počas hry klienti JASANIMA – DSS Rožňava. Víťazmi sa stali všetky súťažiace družstvá. Každé družstvo obdržalo diplom a vecné ceny. Počas celého turnaja bol pripravený pitný režim a občerstvenie. Turnaj priateľstva má každoročne uvoľnenú atmosféru a úspech. Po náročných pandemických obdobiach sa môžu opäť zdravý stretávať s chorými a nadväzovať nové priateľstvá. Turnaj bol plný smiechu a radosti. Účastníci sa už teraz tešia na ďalší ročník.

Veľká vďačnosť patrí organizátorovi turnaja, ako aj Mestu Rožňava za finančnú podporu pri zvyšovaní kvality života zdravotne znevýhodnených občanov a ich integrácii. Veľkú vďaku treba vyjadriť aj všetkých účastníkom turnaja za ich snahu a súťaživosť.

Veríme, že spolupráca s Mestom Rožňava bude pokračovať aj pri organizovaní ďalšieho ročníka turnaja priateľstva.

 

PhDr. Katarína Borsodiová
JASANIMA – DSS Rožňava

 

 


© Mesto Rožňava, 26. 10. 2022, Eva Hovorková Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu , Mestský úrad Rožňava