Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Rok nástennej maľby v Banskobystrickom a Košickom kraji

 11.05.2023
Rok nástennej maľby v Banskobystrickom a Košickom kraji

plagat

plagat
plagat
Zažite fantastický stredovek cez objektív
Premietanie s prednáškou a foto workshop

Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, v spolupráci s OZ Gotická cesta, pripravilo v rámci Roku nástennej maľby v Banskobystrickom a Košickom kraji lákavé poduja.

Ponukou určenou pre širokú verejnosť je projekcia dokumentárneho filmu Erika Prausa, o stredovekých nástenných maľbách na Gemeri a v Malohonte, Fantastický stredovek. Informácie o gotických skvostoch, ale aj aktivitách OZ Gotická cesta doplní v prednáške Peter Palgut. Fotograf a profesor VŠVU Ľubo Stacho bude hovoriť o svojom projekte Sakrálne príbehy a zároveň otvorí výber rovnomennej výstavy fotografií. Na toto zaujímavé podujatie pozývame 19. mája 2023 o 18:00 do Domu tradičnej kultúry Gemera v Rožňave, vstup je voľný.

Pokračovanie tohto programu je určené pre záujemcov o Fotografický workshop v teréne. Teoretický úvod, lektorské vedenie a výber fotografií na následnú výstavu bude zastrešovať profesor fotografie Ľubo Stacho. Workshop zameraný na fotografovanie architektúry a nástenné maľby sa uskutoční v sobotu 20. mája 2023 v kostoloch na Gotickej ceste v obciach Plešivec, ŠItnik, Ochtiná a Koceľovce. Poplatok je 30 €, počet miest je limitovaný, takže registrácia je nutná.

Kontakt: Anežka Kleinová, kleinova@gos.sk, 0905 919 431

Aktuálne informácie zo života Gemerského osvetového strediska sledujte na našej stránke www.gos.sk a na našich sociálnych sieťach, ktoré nájdete jednoducho ako @gos.roznava.

Tešíme sa na Vás!
 
 

© Mesto Rožňava, 11. 5.  2023 Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta