Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Deň matiek v rožňavskom Subsídiu

 19.05.2023
Deň matiek v rožňavskom Subsídiu
MAMA. Jednoduché slovíčko, ktorým oslovujeme najmilovanejšiu bytosť na svete. Mama je tá, ktorá ako prvá s láskou objíme svoje dieťa po narodení, ochraňuje ho, bdie nad ním  a  vždy stojí v jeho blízkosti s teplom láskavého srdca, láskavého slova. Áno, mama je vždy len jedna. Len ona vie dať život, rozdávať horúcu materinskú lásku a liečiť pohladením. Od narodenia svojim deťom vštepuje vlastnosti ako: spoľahlivosť, zodpovednosť, úcta a učí ich slová ako ďakujem, prosím, prepáč...

Láska dieťaťa k matke je darom, ktorý človeka sprevádza od kolísky po celý život.

Preto je našou povinnosťou a cťou poďakovať sa našim mamám, maminám, babkám a starým mamám za ich láskavé srdce, slová pochopenia a „teplú náruč“ domova.

Špecializované zariadenie a zariadenie pre seniorov SUBSÍDIUM v spolupráci s mestom Rožňava dňa 17. 5. 2023 pri príležitosti sviatku Dňa matiek, pripravilo slávnostné posedenie s kultúrnym programom, v ktorom vystúpili zamestnanci zariadenia a deti z rožňavskej materskej školy na ulici Kyjevskej. V príhovoroch riaditeľka zariadenia PhDr. Ingrid Ferenčíková, PhD. a poslanec Mestského zastupiteľstva v Rožňave  Miroslav Demény poďakovali účastníčkam slávnostného posedenia a vyzdvihli dôležitosť a nenahraditeľnosť matky v živote dieťaťa.

 

 


© Mesto Rožňava, 19. 5. 2023, Erika Švedová Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu , Mestský úrad Rožňava