Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Rožňava opäť zažila Vatru Slobody: Oheň, hudba a spomienka na tých, ktorí vybojovali slobodu

 13.05.2024
Rožňava opäť zažila Vatru Slobody: Oheň, hudba a spomienka na tých, ktorí vybojovali slobodu
Rožňava, 13. mája 2024 – Lúka nad pamätníkom návštevy pápeža Jána Pavla II. v Rožňave sa minulú sobotu, 11. mája 2024, opäť zmenila na dejisko obľúbeného podujatia – Vatry Slobody. Rožňavčania sa zišli v hojnom počte, aby si spoločne pripomenuli význam slobody a demokracie a zároveň sa zabavili pri hudbe a tanci.

Obľúbené podujatie pod Rákošom tradične otvoril primátor mesta Rožňava Michal Domik, ktorý vo svojom príhovore zdôraznil dôležitosť Vatry Slobody. "Vatra Slobody nie je len o zábave, ale aj o spomienke na tých, ktorí bojovali za našu slobodu a demokraciu," povedal primátor Domik.

Po príhovore primátora odznel aj príhovor poslanca mestského zastupiteľstva Attila Kelecsényiho v maďarskom jazyku. Následne primátor, jeho zástupca, aj spolu s poslancami MZ slávnostne zapálili Vatru Slobody, čím sa oficiálne začala zábava.

O tú sa počas celého večera postarala moldavská kapela Trial, ktorá roztancovala celé publikum. Návštevníci si tak mohli vychutnať hudbu, tanec a príjemnú atmosféru až do neskorých nočných hodín.

Okrem vatry a hudby si mohli návštevníci podujatia opiecť aj vlastný proviant na pripravených menších ohniskách. Vďaka tomu sa Vatra Slobody stala opäť skvelou príležitosťou na stretnutia s priateľmi a rodinou v príjemnom prostredí.

Vatra Slobody tak opäť potvrdila svoju popularitu medzi Rožňavčanmi a stala sa krásnym a dôstojným podujatím, ktoré si pripomína dôležité hodnoty slobody a demokracie.
 
 

© Mesto Rožňava, 13. 5. 2024, Eva Hovorková, Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu , Mestský úrad Rožňava