Oficiálna stránka mesta Rožňava
Slovenčina Magyar English

Rekonštrukcia Šafárikovej ulice

 05.12.2022
Vážení spoluobčania, touto cestou by som vás rád informoval o priebehu stavebných prácach, ktoré sa realizujú na Šafárikovej ulici.
Rekonštrukcia Šafárikovej ulice
Vážení spoluobčania, touto cestou by som vás rád informoval o priebehu stavebných prácach, ktoré sa realizujú na Šafárikovej ulici.

Na Šafárikovej ulici prebiehajú v súčasnosti štyri samostatne povolené stavby. Realizujú ich  samostatní stavebníci a to mesto Rožňava, VVS, a.s, VSD, a.s. a Slovak Telekom a.s.

Mesto Rožňava realizuje nový chodník a nové verejné osvetlenie. Vzdušné vedenie verejného osvetlenia sa nahradí vedeným uloženým v zemi.

VVS, a.s realizuje nové vodovodné potrubie a nové domové prípojky.

VSD, a.s. nahrádza vzdušné vedenie  (na sieťových konzolách a sieťových strešníkoch) káblovým vedením uloženým v zemi. V trase NN kábla budú rovnako osadené istiace skrine SR, z ktorých budú napojení jednotliví odberatelia v riešenej lokalite. Slovak Telekom, a.s.  realizuje modernizáciu telekomunikačnej siete - budovaním novej optickej siete v danej lokalite.

Stavebné práce jednotlivých stavebníkov sú na sebe závislé t.z. že nie je možné zrealizovať napr. položenie novej zámkovej dlažby predtým ako sa do podložia uložia všetky telekomunikačné a vodovodné vedenia.

V prípade realizácie novej stavby sú výdavky a harmonogram výstavby zadefinované jednoznačne a to už v štádiu prípravy projektovej dokumentácie.

Na Šafárikovej ulici však prebiehajú rekonštrukčné práce, ktoré si častokrát vyžiadajú nové, pôvodne neplánované, investície. Nie je tomu inak ani v tomto prípade. Po odkrytí dažďovej kanalizácie v riešenom úseku bolo zistené, že jej potrubia sú absolútne technicky a funkčne nevyhovujúce, časom opotrebované. Na mnohých miestach vykazujú praskliny, spoje medzi jednotlivými časťami netesnia a prepúšťajú skoro všetku zachytenú vodu, ktorá spôsobuje vlhnutie budov a následné škody na majetku vlastníkom nehnuteľností. Z týchto vážnych dôvodov bolo mesto Rožňava, už v priebehu rekonštrukčných prác, nútené obstarať vypracovanie projektovej dokumentácie na vybudovanie resp. rekonštrukciu dažďovej kanalizácie. V súčasnosti je projektová dokumentácia vypracovaná a prebieha obstarávanie na zhotoviteľa dažďovej kanalizácie. Až po vybudovaní dažďovej kanalizácie budú môcť pokračovať stavebné práce ostatných stavebníkov.

Pôvodný harmonogram realizácie rekonštrukčných prác sa z vyššie uvedených dôvodov predlžuje. Celkové ukončenie stavebných prác, ktorých výsledkom bude aj nový chodník s novým verejným osvetlením vedúci k Námestiu baníkov, predpokladáme v jarných mesiacoch 2023.

Touto cestou si Vás milí občania dovoľujem požiadať o trpezlivosť, tolerantnosť a zhovievavosť. Robíme to zodpovedne pre nás všetkých – občanov mesta súčasných ako aj budúcich, robíme to pre naše mesto.   
 
 
Ďakujem
 
Michal Domik
 

© Mesto Rožňava, 5. 12.  2022  Ing. Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta